Sveriges Släktforskarförbund

Hjälp

Utforska

Tillbaka till Hjälp

» Sök Gravstenar
» Sök församling
» Om gravstensinventeringen
» Inventeringsläge
» Statistik
» Hjälp
» Börja registrera
» Kontakt
» Min sida
» Logga in

Sök gravstenar

Här söker du efter gravarstenar, begravningsplatser och gravsatta personer. Om du vill söka gravstenar på en viss begravningplats väljer du län, kommun och begravningsplats på första raden. Endast begravningsplatser där någon gravsten finns registrerad kan sökas.

Om du inte känner till vilket län och kommun begravningsplatsen tillhör, gå till fliken Inventeringsläge eller sök på den här sidan under Församling eller Sök i alla fält.

På rad två och tre kan du söka personer genom att skriva in namn och födelse- dödsdatum. Tänk på att gravsatta personer ofta endast är registrerade med tilltalsnamn och födelseår/dödsår i stället för datum.

Under rubriken Historisk församling kan du söka via begravningsplatsens historiska tillhörighet.
Om inga begravda finns inmatade får du ingen träff.

Sök i alla fält ger dig möjlighet till fri sökning i alla fält.

För att se alla uppgifter om gravstenen klickar du på förstoringsglaset längst till höger.

Sök församling

Här bygger vi tillsammans upp en kunskapsbank om de historiska församlingarna. Vår förhoppning är att man här skall få information om hur församlingarna delats och slagits samman, länstillhörigheter, kommuntillhörigheter mm.

Om gravstensinventeringen

Historik och övergripande beskrivning av Gravstensinventeringen.

Inventeringsläge

Här är sidan där du bokar dig för att inventera en begravningsplats. Bokningen gäller en total inventering av alla gravstenar och syftar till att vi vill undvika dubbelarbete. Om du vill lägga in enstaka gravstenar kan du göra det utan bokning.
Sidan Inventeringsläge kan du också använda för att se vilket län och vilken kommun en viss begravningsplats tillhör idag. I kolumnen Antal inventerade kan du se hur många gravstenar på varje begravningsplats som inventerats i den "gamla" gravstensinventeringen. Allt eftersom dessa gravstenar blir inlagda och sökbara raderas siffran.

Statistik

Statistik blir intressant allt eftersom volymen på databasen ökar.

Hjälp

Här får du instruktioner om hur du inventerar ute på begravningsplatsen, hur du lägger in uppgifterna online och hur du kan använda de olika delarna av hemsidan Gravstensinventeringen.

Börja registrera

Här skaffar du det användarnamn och lösenord du behöver för att registrera gravstenar online. Fyll i din e-postadress. Skapa ett användarnamn och ett lösenord. Använd inte något lösenord som du använt på annat ställe.
Lämna namn och adressuppgifter och klicka på Registrera.
Nu skapas ditt användarkonto till Gravstensinventeringen automatiskt och du kommer till din egen sida, Min sida. Det är bara första gången du måste fylla i dessa uppgifter. E-postadress, lösenord och adressuppgifter är skyddade och visas aldrig öppet. Ditt förnamn och efternamn kommer att visa att du är Registrerare.

Kontakt

Kontakt har ett formulär som du med fördel bör använda vid kontakt med ansvariga för Gravstensinventeringen. Fel som upptäcks meddelas till

Min sida

Min sida har du tillgång till först efter inloggning. Här är startpunkten för inmatning online.
Se mer här

Logga in

Inloggningssida som du måste använda för att komma till Min sida.


 

©2011 Sveriges Släktforskarförbund

Användarvillkor & integritetspolicy


 Alla bilder i Gravstensinventeringen får användas i enlighet med Creative Commons licensen CC By-Nc. Läs mer här